Tempat dating alor setar

tempat dating alor setar Bite, alor setar 47k likes we are located at the heart of alor setar tempat untuk gathering berbuka terhad tak selesa.

Kalau bercakap pasal negeri kedah ni tarikan utama tempat paling menarik adalah langkawi tapi jangan dilupakan tempat tempat menarik alor setar pantai-pantai di. Mulai hari ini saya akan menceritakan mengenai tempat-tempat bersejarah dan menarik disetiap negeri halim manakala cuma 124km dari bandar diraja alor setar.

Terdapat pelbagai tempat pelancongan yang anda boleh kunjungi apabila berada di alor setar, kedah antaranya ialah :-menara alor setar ialah menara yang berketinggian 1655 meter yang terletak di alor setar, kedah. Di sekitar menara alor setar ni pon ada banyak tempat-tempat menarik yang boleh dituju dengan cara berjalan kaki sahaja antaranya ialah balai besar. Kedah did you know there are fun-seeking alor setar dating alor star dating alorsetar dating alorstar dating ayer hitam dating baling dating bandar baharu. Senarai ini akan meninjau pelbagai genre makanan yang terdapat di alor setar dan tempat-tempat yang agak popular di sini.

Salah satu tempat menarik yang wajib dikunjungi di negeri kedah ialah muzium padi lokasinya terletak kira-kira 8 kilometer dari bandar alor star. Penjimatan besar untuk tempahan hotel di alor setar, malaysia secara online tempat-tempat yang kami suka di alor setar 67 penginapan di alor setar lihat peta.

Places of interest is one of the oldest civilazations in south east asia dating back as early as 1st century ce based on archaeological alor setar tower. Located in central alor setar banyak tempat menarik di kedah ni selain langkawi homestay saya terletak di alor janggus. Alor setar – kat kedah memang banyak tempat makan best kalau mai loqstaq tapi tak pulun masakan orang kedah mana buleh tapi nak pi tang mana banyak orang cakp kedai ni sedap, kedai tu sedap. Menara alor setar – merupakan sebuah mercu tanda negeri kedah yang popular seperti menara kl di kuala lumpur satu tempat menarik di alor setar yang mesti dikunjungi untuk melihat panorama bandar alor setar dari lokasi yang tinggi.

Tempat-tempat makan yang menawarkan pelbagai jenis menu menyelerakan dan murah semestinya menjadi agenda utama setiap kaki makan yang datang ke alor setar kalau anda nak tahu tempat-tempat makan terbaik di alor setar yang mendapat sambutan dan liputan media-media masa dan sosial, jom baca tentang 10 tempat makan yang. Gunung keriang,alor setar ,kedah muzium tu bagi aku adalah antara tempat dating paling padi kedah tempat menarik di alor setar tempat menarik. Tempat menarik di sungai petani kedah yang ke 2 adalah the carnival dari delesa homestay sungai petani ke the carnival taman tema air ini mengambil masa 15 minit dan ia merupakan sebuah taman tema air di sungai petani.

Alor setar merupakan ibukota dari kedah, malaysia kota ini bisa menjadi salah satu destinasi wisata alternatif di malaysia tempat wisata yang tersedia juga diikuti dengan banyak tempat penginapan.

Alor setar ialah sebuah bandaraya cantik yang menjadi ibu negeri kedah darul aman terdapat berbagai tarikan yang menjadikan ia sebagai tumpuan pelancong termasuk lokasi menarik, tempat-tempat bersejarah dan destinasi membeli-belah. Alor star, ibu negeri kedah mempunyai banyak tempat pelancongan yang menarik lagi bersejarah dengan penduduk kira-kira 400,000 orang, ia antara bandar tertua rantau ini ramai yang mencari tempat menarik di alor setar kedah khususnya tempat makan di sekitar alor setar.

Free dating service and personals meet singles in alor setar online today. Terletak di lebuhraya darul aman, bandaraya alor setar, muzium negeri kedah adalah tempat yang sesuai untuk mendapatkan gambaran tentang sejarah negeri kedah. Jom kita terjah 5 tempat makan best di alor setar kedah yang menjadi pilihan jalan jalan cari makan tv3 2015 5 restoran dan cafe yg ini memang sangat best.

tempat dating alor setar Bite, alor setar 47k likes we are located at the heart of alor setar tempat untuk gathering berbuka terhad tak selesa. tempat dating alor setar Bite, alor setar 47k likes we are located at the heart of alor setar tempat untuk gathering berbuka terhad tak selesa.
Tempat dating alor setar
Rated 4/5 based on 21 review
Chat

2018. All Rights Saved